Tuotekehitysjohtaja Kati Hietaranta – arjen asiantuntemusta tuotekehityksen ytimessä

Hyvä ohjelmisto syntyy, kun sitä tehdään yhdessä – eri näkökulmia kuunnellen ja selkeät tavoitteet mielessä.

Kati Hietaranta

tuotekehitysjohtaja

Kati Hietaranta – arjen ymmärrystä ja määrätietoista kehitystä

Kati Hietarannalle ohjelmistokehitys ei ole vain teknologiaa – se on ennen kaikkea kykyä kuunnella ja tulkita asiakasta. Kati on toiminut Maestrolla useissa rooleissa ohjelmistoasiantuntijasta tuotepäälliköksi, ja nykyisin hän työskentelee tuotekehitysjohtajana.

Vuosien asiakastyö on jättänyt jälkensä positiivisella tavalla: se on opettanut, miten taloushallinnon ohjelmistoista saadaan oikeasti hyötyä asiakkaille – ei lisää mutkia, vaan parempaa arkea. ”Kun ymmärtää, miten asiakkaat toimivat arjessa, osaa tehdä valintoja, joilla on merkitystä. Kaikki ei ole kiinni uusista ominaisuuksista, vaan usein siitä, että olemassa olevat asiat toimivat selkeästi ja varmasti,” Kati toteaa.

Tuotekehitystä yhteistyössä – ja vähän laajemmasta kulmasta

Nykyisessä roolissaan Katin näkökulma on laajentunut: tuotepäällikön käytännönläheisestä työstä siirtyminen tuotekehitysjohtajaksi on tuonut mukanaan strategisempaa vastuuta ja pidemmän aikavälin suunnittelua. Työssä korostuu nyt entistä enemmän tiimin ohjaaminen, priorisointi ja se, että eri osapuolet pysyvät mukana kehityksen suunnassa.

Tällä hetkellä Katin työ keskittyy uuden taloushallinnon ohjelmiston kehittämiseen – ei alan mullistamiseen, vaan harkittuun parantamiseen. Työssä korostuu yhteistyö: sekä tuotekehitystiimin sisällä että asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. ”Hyvä ohjelmisto syntyy, kun sitä tehdään yhdessä – eri näkökulmia kuunnellen ja selkeät tavoitteet mielessä.”

Johtamista selkeydellä ja ihmisten kautta

Johtamisessa Kati painottaa avoimuutta, suunnitelmallisuutta ja jatkuvaa kehittämistä. Hän uskoo, että onnistunut tuotekehitys on yhdistelmä arjen realismia ja halua tehdä asioita vähän fiksummin.

Tallilla viihtyvänä hevosharrastajana Kati tietää, että maltti, sitkeys ja luottamus vievät pitkälle – niin eläinten kanssa kuin ohjelmistokehityksessäkin.